Káli-medence a Filmszemlén

2012.02.02. 22:24 Ảprilis

filmszemle_jelveny_420_crop (1).jpg

A 43. Magyar filmszemlére idén az apró Káli-medence óriási borai is kilátogattak. A vendégek idén többek közt  Istvándy Jenő,  Pálffy Gyula és a Trombitás borház kézműves borait kóstolhatják.

imag0731_1.jpg

A Káli-medence a Balaton-felvidék egyik közkedvelt turisztikai célpontja és számomra az egyik legérdekesebb szőlő és bortermő körzete, de ezt majd talán egyszer egy másik posztban fejteném ki bővebben. Elsősorban fehérborokkal vigéckednek, de vannak pusztán vörösborban utazó pincék is illetve ígéretes rozék. 

tamas.png

A vidék mentes a borászati nagyüzemektől, ami érthető; még egy kamion is nehezen fordul meg ott úgy, hogy ne lógjon ki a medencéből az utánfutó. Ettől függetlenül egész ügyes kis borász-csapat kezd ott összeverődni, szóval van bőven potenciál a vidékben; ha még ügyesebbek lennének, talán még Somlót is befoghatták volna az utóbbi években. Ehhez persze nem kell más, mint továbbmenni az úton amit választottak: kevés, de kiemelkedő borokat készíteni. Meg persze szorosabb összefogást mutatni, gyakrabban együttműködni, hogy több ilyen alkalom legyen, mint ez az idei filmszemle, ahol bár nem a bor a főszereplő, de mégis jópofa és elegáns ez a közös kivonulás. 

A filmek világában ugyan nem mozgok otthonosan, de a három megnevezett boraival már volt alkalmam találkozni és ennek ismeretében szívből örülök, hogy végre feltörni látom ezt a vidéket és annak mosolygós borait.  

//A képek a borászatok honlapjairól származnak//

A bejegyzés trackback címe:

https://pinceblog.blog.hu/api/trackback/id/tr294054716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borpancsoló 2012.02.03. 21:42:50

Kedves Április!

Köszönjük a megtisztelő figyelmet és örülök, ha tetszettek a boraink, remélem a jövőben is lesz alkalmunk pozitív élményeket szerezni borainkkal!

Üdvözlettel:
Istvándi Tamás - Istvándy Jenő Pincészete
süti beállítások módosítása